Välkomna till Skolan Kunskapsljuset!

             Här på vår hemsida kan du läsa om skolan – om vår verksamhet och vilka vi är. Vill du komma i kontakt med oss är du mer än                                                      välkommen att ringa, maila eller titta förbi.

             Hoppas ni får ett jättebra läsår 2018/2019!

             Hälsningar,
             Skolan Kunskapsljuset

 

Tryggve

(elevernas egna trygghetsteam)

En stor del av dagen spenderar vi i skolan.

På en skola finns det många barn och det händer massor av olika saker dagligen. Oftast glada och roliga saker. Tyvärr händer det ibland även tråkiga saker, exempelvis som mobbning och annan utsatthet. Vi vuxna på skolan kan inte se och höra allt och därför behöver vi elevernas hjälp för att uppmärksamma kränkningar och mobbning. Eleverna är de vuxnas extra ögon och öron, de är vår förlängda arm. ELEVERNA spelar en väsentlig roll i arbetet med att förebygga samt motverka mobbning, kränkningar och annan utsatthet. Utan våra elevers samarbete och medverkan blir detta arbete mycket svårt.

Skolan ska vara en rolig och trygg plats för alla. Och detta ska våra elever och Tryggve-representanter (kamratstödjarna) hjälpa oss med!

I Tryggve medverkar två representanter från F-3. Mellan år 4-6 samt förberedelseklass finns en representant från varje klass. Tryggve leds av Siv tillsammans med två pedagoger (en från F-3 respektive 4-6, FBK ). Pedagogerna är Kamratstödjarnas primära stödpelare och rådgivare. De har en direkt kontakt med varandra.

Tryggve träffas tillsammans med Siv och pedagogerna varannan vecka. Under träffarna går vi igenom hur det har gått. Kamratstödjarna diskuterar och delar med sig av erfarenheter, förhållningssätt, svårigheter samt dilemman.

Uppdrag

-          Prata med den som är ensam

-          Förebild för andra

-          Skapa en bra stämning

-          Fråga om man vill vara med

-          Ta hand om nya elever

-          Säga ifrån om någon retas, slåss, mobbar, säger fula ord, är utanför och/ eller är elak.

-          Hämtar en vuxen när det behövs.

Uppdraget gäller såväl på raster som i klassrummet och även annan tid och plats som är kopplad till skolan. Man kan säga ifrån på olika vis, antingen själv, i grupp med andra skolkamrater eller med hjälp av en vuxen. Kamratstödjarna väljer själva det förhållningssätt de känner sig bekväma med..

RESEPKT, ANSVAR OCH SAMARABETE LEDER TILL KUNSKAP OCH GLÄDJE

-          skolan kunskapsljusets ledord

-          Malika, Kurator

 • sceene1

  [widgetkit id=24]

 • sceene2
 • sceene3
 • sceene4
 • sceene5
 • sceene6
 • sceene7
 • sceene8

Öppettider

Reception

Måndag-Fredag: 07.15-15.00
Helgdagar: Stängt

Kontakta oss

Hitta hit

 • Hitta hit!

  Norrköping

  Hagebygatan 180, 603 62
 • map 48

  Hitta hit!

  Kartan
United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.