Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för smittspridning av Coronaviruset i Sverige är mycket hög. Norrköpings kommun utgår från ansvariga myndigheters rekommendationer med målet att kommunens verksamheter ska vara förberedda och påverkas så lite som möjligt. Samtliga verksamheter håller sig uppdaterade om det aktuella läget. Nedan är ett förtydligande kring när barn och elever ska vara hemma från förskolan eller skolan.

Barn med förkylningssymtom ska vara hemma.

När barn/elever har förkylningssymtom som till exempel snuva, hosta eller feber ska de vara hemma från förskolan eller skolan. Det är inte allmänhälsotillståndet som avgör utan förkylningssymtomen, därför ska barn och elever vara hemma även om de i övrigt är pigga.

Det är viktigt att inte smitta andra och därför uppmanar vi er vårdnadshavare att hålla era barn hemma om de är sjuka. Stanna hemma tills ni är friska och ytterligare två symtomfria dagar.

Om barn uppvisar sjukdomssymtom i förskolan eller skolan kommer ni som vårdnadshavare kontaktas för att hämta ert barn.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård. Symtom på infektion är luftvägssymtom, feber eller hosta. Om du enbart har frågor kring Coronaviruset ska du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

På norrkoping.se finns information om Coronaviruset och länkar till andra myndigheter. Informationen uppdateras löpande.

https://www.norrkoping.se/information-om-det-nya-coronaviruset/har-du-barn-i-norrkopings-forskola-skola.html

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *